Pachi Schools - Πολυχώρος Ξένων Γλωσσών

ΓΛΩΣΣΕΣ

Οι μαθητές μας δίνουν εξετάσεις μόνο στα πτυχία
τα οποία είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Μάθετε ποιά πτυχία θεωρεί το ΑΣΕΠ ότι αποδεικνύουν την γνώση ξένης Γλώσσας

Αγγλικά

Τμήματα Ενηλίκων

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν είναι αργά για να μάθουμε μια ξένη γλώσσα. Η απάντηση είναι απλή- ποτέ δεν είναι αργά όταν υπάρχει θέληση και σωστή οργάνωση.

Τα Pachi Schools προσφέρουν ταχύρυθμα μαθήματα ενηλίκων για κάθε απαίτηση. Προετοιμάζουμε ενήλικες μαθητές για όλα τα επίπεδα, σεβόμενοι πάντα τις ανάγκες τους. Αντιλαμβανόμαστε την έλλειψη ελεύθερου χρόνου, η οποία είναι το σύνηθες πρόβλημα των εργαζομένων και προσαρμόζουμε την διδακτέα ύλη, χρησιμοποιώντας την πολυετή πείρα μας, χωρίς να θυσιάζουμε την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Επιπλέον, λειτουργούμε τμήματα για μαθητές που επιθυμούν να εισαχθούν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως τα εξειδικευμένα πτυχία IELTS, GMAT, GRE και TOEFL. Τέλος, αναλαμβάνουμε προετοιμάσια για οποιοδήποτε αναγνωρισμένο πτυχίο του ΑΣΕΠ.

Παιδικά- Εφηβικά

Η γνώση της Αγγλικής γλώσσας, εφόσον είναι διεθνής γλώσσα, αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για κάθε παιδί. Στα Pachi Schools πρωτεραιότητά μας είναι να αγκαλιάζουμε κάθε μαθήτη με ενδιαφέρον. Έτσι, με πυρήνα το παιδί, οι παιδικές τάξεις αποτελούν μια πρώτη γνωριμία με τη γλώσσα, μέσα από εκπαιδευτικό παιχνίδι.

Καθόλη τη διάρκεια φοίτησης, οι διαδραστικοί πίνακες και τα οπτικοακουστικά μέσα γίνονται πολύτιμα εργαλεία για να καλύπτουμε τις ανάγκες των μαθητών για γνώση. Οι μαθητές μας, τόσο στα πρώτα τους βήματα όσο και στη συνέχεια, μαθαίνουν να γράφουν, να μιλούν, να κατανοούν την Αγγλική γλώσσα, και το βασικότερο όλων- να την χρησιμοποιούν.

Διοργανώνοντας διάφορες εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και workshops (εκπαιδευτικά εργαστήρια) οι μαθητές εξοικιώνονται με την κουλτούρα και τον Αγγλικό πολιτισμό, καθώς συμμετέχουν, διασκεδάζουν και παράλληλα διδάσκονται μ’έναν δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο.

Γαλλικά

Τα γαλλικά δεν είναι μόνο ο Πύργος του Άιφελ, η γλώσσα της Αμελί και το Μουλέν Ρουζ!  Είναι η διεθνής γλώσσα του πολιτισμού, του θεάτρου, της μόδας και της διπλωματίας.

Περισσότεροι από 200 εκ. άνθρωποι μιλούν γαλλικά σε ολόκληρη τη γη και στις 5 ηπείρους. Η γνώση της γαλλικής ανοίγει νέους ορίζοντες.

Στόχος των Pachi schools είναι η διδασκαλεία και η εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας να γίνεται ευχάριστα μέσα από ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για κάθε ηλικία.

Από τα παιδικά τμήματα έως τα τμήματα ενηλίκων δίνεται έμφαση στον προφορικό λόγο κάνοντας τους μαθητές να αναπτύξουν ακουστική αλλά και προφορική.

Στο πρόγραμμα σπουδών του φροντιστηρίου μας ενσωματώσαμε μαθήματα κουλτούρας και πολιτισμού ώστε η γαλλική να γίνει η δεύτερη μητρική σας γλώσσα!

Στα Pachi schools οι καθηγητές, με μητρική γλώσσα τα γαλλικά, έχουν πολυετή πείρα, και προετοιμάζουν για όλα τα επίπεδα και πτυχία με μεγάλη επιτυχία!

Γερμανικά

Γλώσσα & Πολιτισμός

Τα Γερμανικά γενικώς είναι μια παρεξηγημένη γλώσσα, η γραμματική θεωρείται πάρα πολύ δύσκολη και η προφορά «γλωσσοδέτης». Εάν κανείς ωστόσο αποφασίσει να παραμερίσει τα στερεότυπα και επιθυμήσει να εντρυφήσει στη γλώσσα θα συνειδητοποιήσει ότι η γερμανική γραμματική έχει πολλά κοινά στοιχεία με την ελληνική εφόσον ουσιαστικά βασίζεται στην αρχαία ελληνική γραμματική. Όσον αφορά τις λέξεις-αλυσίδες, οι οποίες δεν είναι τίποτα άλλο από σύνθετες λέξεις, επιτρέπουν να γίνεται πιο συνοπτικός ο λόγος και ουσιαστικά ένα λήμμα να περιγράφει κάτι πολύ πιο συγκεκριμένα και με μία μόνο λέξη αντί για μια ολόκληρη επεξηγηματική πρόταση.

Όσον αφορά τον πολιτισμό, η Γερμανία έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από λουκάνικα και μπύρα ιδίως στις τέχνες και τα γράμματα. Πολλοί σπουδαίοι επιστήμονες (Einstein, Diesel, Hertz) συγγραφείς (Goethe, Brecht) μουσικοί (Bach, Beethoven) γεννήθηκαν και μεγαλούργησαν στη Γερμανία. Επίσης το Βερολίνο θεωρείται πολιτισμική πρωτεύουσα πολλών τεχνών.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι τα Γερμανικά δεν ομιλούνται μόνο στη Γερμανία αλλά και στην Αυστρία και την Ελβετία καθώς και στις γερμανόφωνες μειονότητες στις χώρες που γειτνιάζουν με τη Γερμανία και φυσικά το γεγονός ότι η γερμανική γλώσσα αποτελεί τη ρίζα άλλων δυτικοευρωπαϊκών γλωσσών όπως τα Σουηδικά, Δανέζικα, Ολλανδικά και τα Νορβηγικά. Μπορούν λοιπόν να λειτουργήσουν ως «σκαλοπάτι» και για την εκμάθηση των προαναφερθέντων γλωσσών.

Γερμανικά για παιδιά

Όπως ισχύει για όλες τις γλώσσες, το ιδανικότερο είναι η εκμάθηση της Γερμανικής γλώσσας να γίνεται στην παιδική ηλικία. Έτσι τα παιδιά αποκτούν μια βαθύτερη σχέση με τη γλώσσα και τη μαθαίνουν σταδιακά εξερευνώντας ταυτόχρονα πτυχές του πολιτισμού του γερμανόφωνου χώρου.

Στο σχολείο μας χρησιμοποιούμε πλούσιο διδακτικό υλικό προσαρμοσμένο στις ηλικίες των μαθητών μας. Στα παιδιά του δημοτικού διδάσκουμε με σειρές που περιέχουν πέρα από ασκήσεις χρώματα, εικόνες, ευχάριστους διαλόγους, οπτικοακουστικό υλικό και παιχνίδια έτσι ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν παίζοντας και χωρίς να πλήττουν. Στα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας προτιμούμε διδακτικές σειρές που περιέχουν ενδιαφέροντα θέματα με τα οποία μπορούν εύκολα να συσχετίζονται καθώς και πληθώρα ασκήσεων για να τα προκαλέσει να κατανοήσουν τη θεωρία σε βάθος πριν προχωρήσουν στη λύση τους.

Φυσικά, πάντοτε προσαρμόζουμε τους ρυθμούς του μαθήματος στις δυνατότητες των μαθητών μας. Μέλημα δεν είναι μόνο να «βγει» η ύλη αλλά κυρίως όσα έχουν διδαχθεί να έχουν γίνει κατανοητά από τους μαθητές έτσι ώστε να μην δημιουργούνται κενά στη γνώση.

Γερμανικά για ενήλικες

Η Γερμανία αποτελεί δημοφιλή προορισμό τόσο για σπουδές όσο και για εργασία. Ειδικότερα στο νησί μας λόγω του τουρισμού η γερμανική γλώσσα αποτελεί ένα απαραίτητο εφόδιο στο βιογραφικό όλων.

Το σχολείο μας προσφέρει ταχύρρυθμα μαθήματα γερμανικών προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας. Προσπαθούμε πέρα από γενικές γνώσεις γραμματικής και λεξιλογίου να μεταλαμπαδεύσουμε στοιχεία του πολιτισμού της χώρας στην οποία θα μεταβείτε. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα εκμάθησης ορολογίας στον τομέα εξειδίκευσής σας (π.χ. τουριστικά). Επίσης λαμβάνουμε υπόψη το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας να αφιερώσετε στη μελέτη της γλώσσας και αναλόγως προσαρμόζουμε τον όγκο της διδασκόμενης ύλης σε ένα μάθημα.

Ιταλικά

Γλώσσα και Πολιτισμός

Όλοι μας γνωρίζουμε την Ιταλία για τις τέχνες της, τον πολιτισμό της καθώς και για τα αμέτρητα μνημεία και αξιοθέατα που μας προσφέρει όπως το Κολοσσαίο, τον πύργο της Πίζας, την σκάλα του Μιλάνο, τα μοναδικά κανάλια της Βενετίας που αξίζει κανείς να δει και να θαυμάσει από κοντά. Κάθε πόλη της Ιταλίας είναι μοναδική και δεν είναι τυχαίο το ότι κάθε χρόνο την επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Σε αυτή τη Χώρα γεννήθηκαν μεγάλα ονόματα της λογοτεχνίας ,της ποίησης, της τέχνης και της όπερας. Ονόματα όπως ο Δάντης, ο Μικελάντζελο και πολλοί άλλοι έχουν μείνει αξέχαστοι με το πέρασμα των χρόνων και μαθητές σε πολλά σχολεία στον κόσμο διδάσκονται για αυτούς. Ποιος δεν θα ήθελε να βρεθεί στους οίκους μόδας η στην εβδομάδα μόδας που γίνεται κάθε χρόνο στο Μιλάνο τον Φεβρουάριο;Δεν μπορούμε να παραλείψουμε την ιταλική κουζίνα που έχει αγαπηθεί από πολλούς βασισμένη στην ‘πάστα’ δηλαδή τα μακαρόνια και την πίτσα ή τα ορεκτικά με αλλαντικά (κυρίως προσιούτο) συνοδευόμενα από καλό κρασί πάντα από τους αμπελώνες της Τοσκάνης!

Η εκμάθηση αυτής της τόσο μελωδικής λατινογενής γλώσσας εκτός του ότι είναι ευχάριστη, είναι πολύ χρήσιμη σε διάφορους τομείς αφού η Ιταλία είναι το κέντρο της βιομηχανίας, της τέχνης, της μόδας, της διακόσμησης …Χρήσιμη ιδίως για εμάς τους έλληνες που έχουμε την τύχη να βρισκόμαστε δίπλα γεωγραφικά και εκτός από το να την επισκεπτόμαστε για την ομορφιά της ή για σπουδές, καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή για λόγους δουλειάς με ιταλικές εταιρίες όπως αντίστοιχα κάθε χρόνο μας επισκέπτονται πολλοί ιταλοί για τουρισμό.

Παιδιά και ιταλική γλώσσα

Στο σχολείο μας τα παιδιά από μικρά μαθαίνουν να αγαπούν την ιταλική γλώσσα και τον πολιτισμό της μέσα από βιβλία κατάλληλα σχεδιασμένα για την ηλικία τους, μέσα από τραγούδια και παιχνίδια σε συνδυασμό με οπτικοακουστικό υλικό και διαδραστικό πίνακα .Με αυτόν τον τρόπο τα παιδία μάθουν καλύτερα την ξένη γλώσσα αλλά ταυτόχρονα ψυχαγωγούνται, το μάθημα γίνεται ευχάριστο και αποκτούν ένα βασικό εφόδιο για το μέλλον τους.

Ιταλικά για ενήλικες

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει κανείς να μάθει την ιταλική γλώσσα !Εκτός από το να ταξιδεύει κανεις σε αυτή την μαγευτική χώρα και να μπορεί να επικοινωνήσει με τους κατοίκους της η αντίστροφα να μπορεί να εξυπηρετήσει τους τόσους ιταλούς τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Χώρα μας, η γνώση της ιταλικής γλώσσας είναι εφόδιο για το επαγγελματικό μας μέλλον αφού όπως είπαμε η Ιταλία είναι μια βιομηχανική Χώρα και πολλοί έλληνες εργάζονται σε θυγατρικές εταιρίες στην Ελλάδα και καθημερινά έρχονται σε τηλεφωνική επαφή. Πολλοί είναι επίσης αυτοί που σπουδάζουν στα ιταλικά Πανεπιστήμια κάνοντας και μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως η σεμινάρια για να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους και χωρίς την γνώση της γλώσσας είναι αδύνατον να παρακολουθήσουν. Στο σχολείο μας υπάρχουν ταχύρυθμα τμήματα για ενήλικες βασισμένα πάντα στις ανάγκες των μαθητών μας και φυσικά στόχος μας είναι η εκμάθηση της γλώσσας να γίνει με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό!

Ολλανδικά

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον για την εκμάθηση της ολλανδικής γλώσσας και το σχολείο μας έχει το προνόμιο να μπορεί να την προσφέρει.

Η Ολλανδία είναι μια χώρα η οποία έχει πολλά παραπάνω να προσφέρει πέρα από τουλίπες και ανεμόμυλους, είναι μια οικονομικά ισχυρή χώρα παρά το μέγεθός της και πολλοί την θεωρούν τον κατάλληλο προορισμό για εργασία, σπουδές αλλά και τουρισμό. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι μια διάλεκτος των Ολλανδικών (τα Φλαμανδικά) είναι μία από τις επίσημες χώρες του Βελγίου, μια χώρα ορόσημο για την Ευρώπη και κυρίως την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμα, υπάρχουν πολλές πρώην ολλανδικές αποικίες σε όλο τον κόσμο όπου συνεχίζει να ομιλείται η γλώσσα με κάποιες παραλλαγές (πχ. Αφρικάανς στη Νότιο Αφρική).

Η γλώσσα αυτή καθαυτή έχει γερμανικές ρίζες αλλά περιέχει και πολλά στοιχεία της αγγλικής, με αποτέλεσμα να είναι ελαφρώς λιγότερο απαιτητική από τη Γερμανική. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η προφορά της γλώσσας η οποία στην αρχή μπορεί να ξενίζει το μαθητή με τη βοήθεια όμως πολλών ακουστικών και προφορικών ασκήσεων επιτυγχάνεται η εξοικείωση.
Τα μαθήματα των Ολλανδικών στο σχολείο μας διδάσκονται από φυσικούς ομιλητές της Ολλανδικής και προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε μαθητή και το σκοπό για τον οποίο επιθυμεί να μάθει τη γλώσσα.

Ρώσικα

Η ανάδειξη της Ρωσίας την τελευταία δεκαετία σε ισχυρό οικονομικό παράγοντα της διεθνούς αγοράς έχει συμβάλει στην εξάπλωση των Ρωσικών ως γλώσσας σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερα σε χώρες με στενούς οικονομικούς, τουριστικούς και θρησκευτικούς δεσμούς, όπως η Ελλάδα, καθίσταται πλέον περιζήτητη – ή ακόμη και απαραίτητη – η γνώση της Ρωσικής και του πολιτισμικού υποβάθρου της.

Το φροντιστήριο μας αναγνωρίζει τις σύγχρονες γνωστικές απαιτήσεις όσων ενδιαφέρονται να μάθουν μια ξένη γλώσσα και φροντίζει να παρέχει ολιγομελή τμήματα στοχευμένου ενδιαφέροντος. Με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες κάθε μαθητή, οι εξειδικευμένες και άρτια καταρτισμένες καθηγήτριες Ρωσικών μεριμνούν για την ποιοτική εκμάθηση της σλάβικης αυτής γλώσσας, την απόκτηση αναγνωρισμένων πτυχίων γλωσσομάθειας και την σφαιρική κατανόηση και εμβάθυνση στον εξαιρετικά πολυεπίπεδο και συναρπαστικό ρωσικό πολιτισμό.

Ανάλογα με τις προσδοκίες του εκάστοτε μαθητή, το φροντιστήριο προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης των ακόλουθων πτυχίων:

• το πτυχίο Ρωσικής Γλωσσομάθειας του Ινστιτούτου Pushkin της Αθήνας – αναγνωρισμένο από όλους τους ελληνικούς φορείς

• το πτυχίο Ρωσικής Γλωσσομάθειας του ΙΜΧΑ, το οποίο αναγνωρίζεται σε χώρες του εξωτερικού αλλά όχι στον ελληνικό χώρο

• καθώς και το TORFL του Παν/μίου της Μόσχας – διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο

Κινέζικα

Ό,τι και να αγοράσουμε, σήμερα , όποιο προϊόν και να διαλέξουμε επάνω γράφει ‘κατασκευή στην Κίνα’. Η Κίνα είναι η χώρα των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας. Τι καλύτερο από το να εμπλουτίσετε το βιογραφικό μας με την γνώση αυτής της γλώσσας; Η κιζενική ιστορία και κουλτούρα μετρούν 5000 χρόνια. Το γεγονός οτι ένας στους πέντε ανθρώπους πάνω στη γη μιλούν κινέζικα μας δείχνει τη σημαντικότητα αυτης της γλώσσας. Η γνώση των κινεζικών δε σημαίνει μόνο γνώση μιας ακόμη γλώσσας αλλά πολύ περισσότερο γνώση της ιστορίας, της κουλτούρας και των ανθρώπων. Ο κινεζικός πολιτισμός είναι πλούσιος σε μυθιστορήματα, ποίηση και διηγήματα. Η εκμάθηση της γλώσσας είναι η μισή μάχη, η κατανόηση του πολιτισμού η άλλη μισή. Στα Pachi Schools η κινέζικη γλώσσα διδάσκεται από καθηγητές κινέζικης καταγωγής. Οι μαθητές μας έχουν έτσι την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και με την κινέζικη κουλτούρα και τον κινέζικο πολιτισμό. Να ζήσουν μια πρωτότυπη εμπειρία που θα ανοίξει τους ορίζοντές τους και θα τους βοηθήσει για ένα καλύτερο αύριο.

Κινέζικα για παιδιά

Δώστε στο παιδί σας τη δυνατότητα να ανοίξει τα φτερά του και να ταξιδέψει, να αλληλεπιδράσει με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και να μάθει να αγαπά τη διαφορετικότα. Το ταξίδι στην κινεζική γλώσσα είναι μοναδικό και σκοπός των Pachi Schools είναι να το κάνουν διασκεδαστικό και ελκυστικό για τους μικρους μας φίλους, ενσωματώνοντας έτσι, εικόνες, παιχνίδια, βίντεο και τραγούδια.

Κινέζικα για ενήλικες

Είτε θελετε να εργαστείτε στην Κίνα, είτε να σπουδάσετε, είτε να ταξιδέψετε ή απλά να μάθετε τη γλώσσα τα Pachi Schools εχουν διαμορφώσει ειδικά προγράμματα για τον καθένα ξεχωριστά.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κεντρικό
Λεωφ. Αλεξάνδρας 23
Τηλ.: 26610.45889

Μωραίτικα
Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών
Παχή Αναστασία
Τηλ.: 26610.75880

Λευκίμμη
Συνεργαζόμενος φορέας
Ασπιώτη Ουρανία
Τηλ: 2662029066